Projectleider Camp to CampUs Nederland

Movement On The Ground is opzoek naar

een Projectleider Camp to CampUs

Geloof jij dat een betere wereld begint bij het bouwen van sterke communties. Sta jij sterk in je schoenen en ben je klaar om een stap te zetten?  Wil je deel uit maken van de missie van Movement On The Ground en heb jij de benodigde kwaliteiten om onze aanpak in Nederland naar een hoger niveau te tillen?

Welkom bij ons team!

Onze Visie

Een betere wereld begint bij het bouwen van sterkere communities.

Movement On The Ground

MOTG is opgericht in 2015 op Lesbos, Griekenland, als reactie op de Europese vluchtelingencrisis. De kern van onze missies is onze “Camp to CampUs’ aanpak. Met deze aanpak bouwen we samen met bewoners in de opvangplek aan een sterke gemeenschap. Niet voor hen, maar mét hen. Met deze aanpak stimuleren we de maatschappelijke participatie van nieuwkomers en bevorderen we duurzame sociale en lokale integratie binnen een gemeenschap. Onze maatwerk aanpak start altijd met het verbinden met bewoners van de opvangplek. We werken vanuit hun behoeften, en het ontsluiten van hun potentieel.

Bekijk de volgende video om meer te leren over onze Camp to CampUs aanpak:

Het Team en de rol

Als Projectleider Camp to CampUs Nederland maak je deel uit van het grotere Movement Team, maar ga je voornamelijk samenwerken met ons kleine maar ambitieuze en hardwerkende uitvoerende team. Dit team is op dit moment hard aan de slag met ons project op AZC Cranendonck. Jij ondersteunt en leidt het team bij het opzetten van nieuwe locaties, je gaat met gemeenten en COA-locaties in gesprek, stelt contracten op, beheert het budget en monitort de voortgang. Jij speelt dus een cruciale rol in het uitbreiden van het aantal locaties en het opzetten van een eigen locatie waarin de Camp to CampUs aanpak volledig centraal staat. Jij bent verantwoordelijk voor het managen van alle operationele aspecten verbonden aan de missie, daarnaast ben jij het schakelpunt tussen de operationele uitvoering, de Head of Operations en de Support Office in Amsterdam. Je werkt dus ook veel samen met onze collega’s van Finance, HR en Fundraising om alles goed te laten verlopen. We zijn een horizontale organisatie, we zijn to the point en we hechten veel waarde aan het nemen van initiatief. We hebben een can-do mentaliteit en een ondernemende cultuur.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor het op duurzame wijze uitbreiden van onze missie in Nederland. Daarbij zorg je voor aansluiting op onze Strategische Doelen. Je identificeert kansen en uitdagingen en je komt met oplossingen op onze missie vooruit te helpen.
 • Je hebt de leiding over alle operationele aspecten van onze locaties, inclusief planning, contractmanagement, budgettering, rapportage, monitoring en evaluatie. Je zorgt ervoor dat projectdoelstellingen op tijd worden bereikt en binnen het beschikbare budget blijven.
 • Je bouwt sterke relaties op met relevante belanghebbenden, waaronder de lokale gemeenschappen, andere NGO’s, overheidsinstanties en COA-locaties. Je zoekt naar mogelijkheden om samen te werken en partnerschappen aan te gaan om de impact van onze missie te vergroten.
 • Je maakt je hard voor het opzetten van een volledige door Movement opgezette locatie in Nederland en bent verantwoordelijk voor alles wat daarbij komt kijken.
 • Je leidt en motiveert het team van collega’s. Je hebt hierin de rol van mentor en je neemt de tijd om het team uitgebreid te ondersteunen.

Competenties en vereisten

 • Flexibiliteit en een ‘Hands on’ persoonlijkheid
 • Minimaal 3 jaar Ervaring met Project/locatie management
 • Zelfstandigheid, Stressbestendigheid en Culturele sensitiviteit.
 • Beschikbaar voor 32 tot 40 uur
 • In het bezit van een rijbewijs
 • Beheersing van de Engelse taal is een vereiste
 • Beheersing van Arabisch is een pré

Wat wij jou bieden

 • De kans om verschil te maken binnen het Nederlandse asiel Domein.
 • Een jaarcontract voor 32 tot 40 uur met uitzicht op verlenging
 • We geloven in het nemen van verantwoordelijkheid, daarom tellen wij niet hoeveel vakantie dagen je opneemt. Wij zijn van mening dat jij zelf het beste weet wanneer je dagen nodig hebt om op te laden en wanneer dat passend is.
 • Diverse werklocaties in Nederland, maar een plek in onze Amsterdam Office.
 • Een snelle start datum.
 • Salaris is markconform. 

Wil jij je als Projectleider Camp to CampUs Nederland aansluiten bij onze missie?

Word jij enthousiast als je deze vacature leest en kan je niet wachten om te beginnen? We ontmoeten je graag persoonlijk. Stuur je CV en motivatie brief naar people@movementontheground.com ter attentie van Jolien den Hartog