Koningsnacht 2020: Join #CampNL

Previous campaigns

Deze campagne is nu afgelopen. Deze Koningsnacht campagne in gestart door Transfourmers, een initiatief van 4M, Arise en Muskathlon. Aankomende weken zamelen we geld in voor het werk van Movement On The Ground.

We zijn overweldigd door de gulheid en compassie die jullie de afgelopen weken hebben laten zien.

In het kader van onze Koningsnacht actie is in totaal het geweldige bedrag van €230.087 ingezameld!

Met het streefbedrag van de actie - €150.000 – kunnen we de infrastructuur en tenten in een nieuwe zone in onze Olive Groves campUs gaan bouwen en die zone beheren. Dit betekent dat we nog eens 2000 inwoners in veel betere omstandigheden kunnen huisvesten.

Graag willen we jullie laten weten dat we met onze partner in deze actie Transfourmers zijn overeengekomen dat een deel van het geld boven het streefbedrag zal worden gebruikt voor noodhulp aan de bijna 400 inwoners die hun tenten verloren hebben door de branden in en buiten kamp Vathy op Samos.

Nogmaals, onze grote dank aan alle deelnemers en sponsoren van #CampNL. We zijn gemotiveerder dan ooit tevoren. Now, let’s get moving!!

Op dit moment zijn duizenden vluchtelingen in kamp Moria op Lesvos in nood. Als één van de weinige organisaties die nog in het kamp mag werken, kan Movement On The Ground hen helpen.

We beseffen ons dat het moeilijk is om van een tent een thuis te maken. Maar we kunnen wel de leefomstandigheden van vluchtelingen sterk verbeteren. Dat hebben we al gedaan voor ruim 2500 bewoners van de olijfgaarden rondom kamp Moria.

We leggen overzichtelijke terrassen aan met grind erop en plaatsen tenten op pallets zodat het water niet naar binnenstroomt. De tenten hebben verwarming, licht, elektriciteit en wifi. Ook halen we elke dag het vuilnis op en maken de douches en toiletten schoon. Zo zorgen we voor een zo hygiënisch mogelijke omgeving waarin overdraagbare ziekten als corona minimale kansen krijgen.

We willen dit voor nog eens 2000 vluchtelingen doen. En daarvoor is jouw hulp nodig.

Door tijdens Koningsnacht in je tuin te kamperen, kun jij vluchtelingen helpen aan een schone, droge en warme tent.

Doe mee en doneer. Help Movement On The Ground om haar werk door te zetten. Juist nu!

Zo doe je mee:

  1. Word lid #CampNL: schrijf je in bij ons Facebook-event, haal je tent tevoorschijn of bouw je eigen tent en bereid je voor om tijdens Koningsnacht buiten te gaan slapen. 
  2. Vertel het verder: deel het nieuws van je deelname met familie, vrienden, klasgenoten, buren, collega's en iedereen die het maar horen wil.
  3. Verzamel donaties: vraag iedereen om jouw nacht buiten slapen te sponsoren met een donatie aan Movement On The Ground. Met de donaties worden de leefomstandigheden van duizenden vluchtelingen op Lesvos verbeterd.
  4. Moedig anderen aan: maak #CampNL nog groter door anderen te vragen ook mee te doen.
  5. Slaap buiten: Tijdens Koningsnacht slaap je buiten zodat iemand anders binnen kan slapen.
  6. Deel je ervaring: plaats foto's, video's en statusupdates over je beslissing om mee te doen, de donaties die je hebt ontvangen, je tent en hoe het buiten slapen was.
  7. Veel plezier en succes!